Тестові завдання

 

         Тест контролю знань

·                     Тести з теми №3 "Характеристика сировини та підготовка її до виробництва"

(предмет " Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства")

 

Дати відповіді на запитання тестів у групі на "Viber". 

Правильна відповідь на кожне запитання оцінюється в один бал.

№ з/п

Запитання

Варіанти відповідей

 

1.

Борошно пшеничне – це:

1.     Порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні зерна

2.     Порошкоподібний продукт з кристалічним блиском, без запаху і смаку

3.     Порошкоподібний продукт, який отримують шляхом зневоднення молока

2.

Колір борошна вищого сорту:

1.     Білий або білий з жовтуватим відтінком

2.     Білий або білий з кремовим відтінком

3.     Білий з сіруватим відтінком

3.

У борошні не допускається запах:

1.     Приємний

2.     Слабо виявлений

3.     Затхлий

4.

Про що свідчить виявлений солодкий смак борошна?

1.     Про виробництво з пророслого зерна

2.     Про окислення і гідроліз жирів

3.     Про наявність насіння полину

5.

Масова стандартна частка вологи у борошні не повинна перевищувати:

1.     10%

2.     15%

3.     20%

6.

Чим вищий сорт борошна, тим:

1.     Тим нижча його зольність

2.     Тим вища його зольність

3.     Сорт борошна не залежить від його зольності

7.

Клейковина складається з:

1.     Нерозчинних у воді білків, які мають здатність утворювати пружну еластичну масу

2.     Розчинних у воді білків, які мають здатність набрякати

3.     Розчинних у воді білків, які мають здатність поглинати воду

8.

Цукор – це продукт, який складається із:

1.     Крохмалю

2.     Клітковини

3.     Сахарози

9.

Натуральний мед поділяють на:

1.     Штучний

2.     Квітковий

3.     Квітковий і падевий

10

Перед використанням крохмаль картопляний:

1.     Просівають

2.     Замочують

3.     Охолоджують

11.

Масло какао одержують з:

1.     Какао-бобів

2.     Какао-порошку

3.     Масла вершкового

12.

Дієтичні яйця надходять і реалізуються:

1.     Через 7 діб після знесення

2.     До 7 діб після знесення

3.     До 30 діб після знесення

 

Коментарі